Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vatan Kitap Genel Yayın Yönetmeni Buket Aşçı Gürel hayatını kaybetti

Vatan Kitap Genel Yayın Yönetmeni Buket Aşçı Gürel, tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti. 2007 yılında böbrek yetmezliği nedeniyle böbrek nakli olan Aşçı’ya, Ekim 2016’da kanser teşhisi konmuştu. 
29 Ekim 1976’da doğan Buket Aşçı Gürel,  İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu.  E Yayınevi’nde editör olarak mesleğe başlayan Aşçı, daha sonra sırasıyla Aktüel Dergisi, Sabah Hafta sonu ekleri, Milliyet Sanat Eki’nde görev aldı. Buket Aşçı Gürel, SKY Türk ve TV8’de edebiyat ve kitap üzerine televizyon programları da yaptı. 2002’de VATAN Gazetesi’nin kuruluşunda rol alarak haber merkezinde muhabir olarak çalışmaya başlayan Aşçı, 2006 yılında VATAN Gazetesi Kitap ekinin Genel Yayın Müdürü olarak görevine devam etti.
Buket Aşçı Gürel 2006 yılında başlayan hastalığı sürecinde ‘Diyaliz Günleri’ başlıklı yazı dizisiyle 40 bin böbrek hastasının organ nakli bekleyişini duyurdu. Aşçı’ya 2007 yılında böbrek nakli yapıldı. Nakil olduktan sonra sağlığına kavuşan Aşçı, 2015’te hayatını basketbol menajeri ve spor yazarı S. Serdar Gürel ile birleştirdi.  Ekim 2016’da kanser teşhisi konulan Buket Aşçı Gürel, yaklaşık 1.5 yıldır tedavi görüyordu. 19 Aralık’ta durumu ağırlaştığı için Maslak Acıbadem Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Buket Aşçı Gürel bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Aşçı’nın cenazesi yarın (Cuma) Levent Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda defnedilecek.
Buket Aşçı Gürel, Vatan Kitap’ta Mayıs ayında yayınlanan son yazısında hastalığından bahsetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.