Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD ve Kanada’da son 24 yılın en soğuk günleri yaşanıyor

Environment Canada’nın verilerine göre son günlerde ABD ve Kanada, alışılmadık sıcaklık değerleriyle karşı karşıya. Dondurucu soğuk hava Çarşamba günü itibariyle etkisini göstermeye başladı ve hafta sonuna kadar yayılmaya devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji uzmanı Alexandre Parent bu durumun en son 24 yıl önce yaşandığını hatırlattı ve sıcaklıkların o zaman daha düşük olmasına rağmen bu kadar uzun süre kalmadığını belirtti. Kış sezonunun başında hissedilen bu soğuk hava koşulları tipik bir Kanada iklimine uymadığı için istisnai bir  durum olarak görülüyor.

Parent alışılmadık dondurucu havanın ne kadar soğuk olduğunun değil, etkisini ne kadar sürdüreceğinin şu an için daha önemli olduğunu söyledi. Noel sabahı çıkan şiddetli fırtına, bazı bölgelerde hızı saatte 100 km’yi bulan rüzgarın etkisiyle sıcaklığı yer yer -50 derece hissettirdi. Fırtınadan en çok etkilenen yerlerin başında Kuzey Ontario geliyor.

foto1

Kanada polisi, Hamilton’da 77 yaşındaki bir adamın yaptığı kaza sonrasında aracını terk etmesiyle hipotermiden yaşamını yitirdiğini anlattı. Ayrıca Ottawa’da yaşanan aşırı soğuk nedeniyle, uluslararası gençlik hokey turnuvasının organizatörleri açık hava oyunlarını iptal ettiler.

Ulusal hava durumuna göre New York’un bazı bölgelerinde sıcaklıklar -3’e düşerken, New Hampshire’de rüzgarın etkisiyle hissedilen sıcaklık şaşırtıcı bir şekilde -30’a ulaştı. 2017’nin son günlerinde Boston’da görülen sıcaklık değerleriyle Boston sakinleri tarihin en soğuk günlerinden birini yaşadı.

 Kanada'nın Quebec kentinde buz tutmuş bir cadde.
Kanada’nın Quebec kentinde buz tutmuş bir cadde.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.