Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Av. Ali Aktaş: “Bylock’a başka programlardan da yönlendirme yapılmış olabilir, başka mağduriyetler de var”

Bylock’ta kumpas olduğunu ilk duyuranlardan olan Av. Ali Aktaş, mağdurların işe iadesiyle ilgili yeni bir KHK çıkarılacak olmasının önemli gelişme olduğunu belirtti. Aktaş, ayrıca ortaya çıkan Bylock kumpasında olduğu gibi başka programlar tarafından da yönlendirme yapılmış olabileceğini hala başka mağduriyetlerin de söz konusu olduğunu söyledi.

Av. Ali Aktaş, Bylock’a yönlendirme yapıldığını ortaya çıkaran ilk kişilerden birisi. Aktaş bu kumpasın ortaya çıkmasıyla birlikte devletin hataları kabul edip bundan sonra da gerçek kullanıcılarla mağdurları ayıracağını temenni ettiğini belirtiyor.

“Başka programlardan da yönlendirme yapılmış olabilir, başka mağduriyetler de var”

Yönlendirme dışındaki mağduriyetlere değinen Aktaş, “Şu eklenmeli kesinlikle; sadece bu kumpasın mağduru olanlar değil başka kumpas mağduru olanlar da var. Örneğin başkasına telefon hattı verenler var. Öğretmen, memur bu şekilde mağduriyet yaşayan tanıdıklarımız da var. Savcılıkta hat kendisine ait olmasına rağmen başkası tarafından kullanıldığı da tespit ediliyor, kimisi takipsizlik kararı almış durumda. Ama hala ihraçlar ve geri dönmediler. Yine Wifi’yi kullandığı gerekçesiyle mağdur olan insanlar da var. Bunlar da takipsizlik kararı alıyorlar, ancak gelişme yok. Bylock’la ilgili bu iki mağduriyetin de KHK ile çözülmesi çok yararlı olur diye düşünüyorum.” dedi.

Aktaş ayrıca Bylock’a yönlendirme yapan başka uygulamalar da olabileceğini belirtirken “Örneğin, Aralık 2015’in 9,15 ve 30’unda günde tek bağlantı kaydı olan mağdur var. Başka bir örnekte tek IP ile Bylcok’ta giriş yaptığı görünen, itiraz edilen ancak tahliye listesine dahil edilmemiş bir tanıdığım var. Burada iki şey mümkün olabilir; ya başka programlarla da yönlendirme yapılmış ya da bu programlarda incelenen dönemi de aşan bağlantıları mümkün. BTK, FETÖ’cülerin elindeyken CGNAT kayıtları üzerinde oynama yapmış olabilir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.