Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bylock tahliyeleri sürüyor, Cumhuriyet çalışanı Emre İper de tahliye edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 11.480 kişinin telefonuna iradesi dışında Bylock programı yüklendiğine dair açıklamasından sonra tahliyeler başladı. Son iki günde aralarında AKP eski milletvekilinin, Eğitim-Sen üyesi bir öğretmenin ve Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesinin de olduğu en az 179 kişi tahliye edildi. Cumhuriyet Gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper de tahliye edilenler arasında.

İşte il il tahliye edilenler:

  • Cumhuriyet Gazetesi muhasebe çalışanı Emre İper yapılan itiraz sonucunda tutukluluğunun 267. gününde tahliye edildi.
  • 6 Haziran 2017’den beri tutuklu olan ve son KHK ile ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi öğretmen Emre Öztürk tahliye edildi. Öztürk şu anda tahliye edilmesine rağmen KHK ile işinden olmuş durumda.

emreee öztürk

 

  • Eski AKP Milletvekili Şükrü Önder, adının güncellenen ByLock listesinden çıkarılması üzerine tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Önder, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.Yalova’da 36 kişinin tahliye edilebileceği açıklandı.

yalova

  • Sakarya’da, ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklanan teknik direktör Şaban Yıldırım, savcılığın mahkemeye yaptığı bildirim üzerine tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

teeknik

  • Ankara’da sulh ceza hakimlikleri, 12’si polis 19 tutuklunun tahliyesine karar verdi. Ayrıca Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi, haklarında ‘FETÖ/PDY üyesi olmak’ suçundan dava açılan 4, Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi 2, Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi de yine 2 sanığın durumunu ele alarak, tahliyelerini kararlaştırdı.
  • FETÖ davasında tutuklu yargılanan Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yaman tahliye edildi.

yamaan

  • FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan MKE Kırıkkalespor kalecisi T.Ö, adının listeden çıkarılmasının ardından tahliye edildi.
  • Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı Bylock’a iradesi dışında yönlendirildikleri tespit edilen 38 cep telefonu kullanıcısı bulunduğunu belirledi. Başsavcılık bu sanıklar hakkında, 2’nci ve 3’ncü Ağır Ceza Hakimliği’nin yeniden değerlendirme yapmasını istedi. Sivas 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi de duruşma günlerini bekleyen 12 tutuklu hakkında aynı gerekçe ile tahliye kararı verdi. 1 kişi de soruşturması sürerken tahliye edildi.
  • Çankırı’da, güncellenen ByLock listesinden adı çıkartılan İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker’in de aralarında bulunduğu 12 kişi tahliye edildi. Şeker: “Bize yüklenen yafta, çok ağır bir yafta idi. Kaldırılacak gibi değildi. Bu sarsılmaz inançla buna dayandık dik durduk. Hiçbir gerçek gizli kalmamıştır bu zamana kadar, bundan sonrada kalmayacaktır”

ruhi şeker

  • Diyarbakır’da da çeşitli tarihlerde tutuklanan ve D Tipi Cezaevi’ne gönderilen 14 kişinin tahliyesine karar verildi.
  • Batman’da 72 kişi tahliye edildi, 115 kişinin tahliye edilmesi bekleniyor.
  • Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 16 kişi, suçsuzlukları ortaya çıkınca serbest bırakıldı.
  • 5 ay önce tutuklanarak cezaevine konulan İhlas Haber Ajansı’nın İstihbarat Şefi Ömer Faruk Aydemir tahliye edildi.
  • Siirt’te 9’u tutuklu, 32’si ise tutuksuz olmak üzere yargılanan 41 kişiden tutuklu 9 kişi tahliye edildi.
  • Bitlis’te 3 aydır cezaevinde kalan 8 kişi de tahliye edildi.

 

bitlis

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.