Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın eski sağ kolu Bannon: “2016’da Trump’ın oğlunun Ruslarla yaptığı görüşme haince ve vatanseverlikten uzak”

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Baş Stratejisti Steve Bannon, 2016 yılında Trump Tower’da Trump Jr. İle bir grup Rus arasında yapılan görüşmeyi “haince” ve “vatansever olmayan” bir görüşme olarak nitelendirdi.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Michael Wolff’un önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak ve Trump’ın Beyaz Saray’daki ilk yılını konu edinen “Ateş ve Öfke: Trump Beyaz Sarayı’nın İçi” isimli kitapta röportajlarına yer verilen birçok isim arasında Steve Bannon da var.

Guardian’ın haberine göre, Michael Wolff’a konuşan Bannon, Rusya’nın seçimlere müdahalesine ilişkin yürütülen soruşturmanın para aklamaya yoğunlaşacağını söyledi ve şu tahminde bulundu: “Don Junior’ı ulusal kanallarda yumurta gibi haşlayacaklar.”

Temmuz ayında New York Times gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr’ın,  Hillary Clinton’a zarar verebilecek bazı bilgilere sahip olduğunu vadeden ve Kremlin’e yakın bir hukukçu olan Natalia Veselnitskaya ile Trump Tower’da görüştüğünü ortaya çıkarmıştı. Görüşmede, Trump’ın o dönemki kampanya sorumlusu Paul J. Manafort ve damadı Jared Kushner da bulunmuştu.

New York Times’ın haberine göre söz konusu görüşme New York’taki Trump Tower’da 9 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşmişti. Bu tarih, Donald Trump’ın Cumhuriyetçi Parti tarafından aday gösterilmesinden iki hafta sonrasına denk geliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası danışmanı ve baş stratejisti olan Steve Bannon’un Beyaz Saray’daki görevi Ağustos ayında sona ermişti. Irkçı ve beyazların üstünlüğünü savunan, aşırı sağcı alt-right hareketine yakınlığı ile bilinen ve Charlottesville’deki ırkçı eylemlerden sonra pozisyonu giderek sorgulanan Bannon’un, Beyaz Saray’daki görevine son verildiğini Beyaz Saray Sözcüsü açıklamıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.