Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Youtube fenomeni Logan Paul tepki çeken ‘İntihar Ormanı’ videosu için özür diledi

Youtube’de 15 milyonu aşkın takipçisi bulunan Logan Paul adlı fenomen, Japonya gezisi esnasında çektiği V-Log’da intihar etmiş bir kişinin cansız bedeni kayda aldığı için tepki çeken videosunu özür dileyerek kaldırdı.

Ünlü Youtuber Logan Paul, Vlog (video blog)  çekmek için gittiği Japonya’da, İntihar ormanı olarak da bilinen, Fuji dağları eteklerinde bulunan Aokigahara ormanında çekilen videoyu 2 ocak günü youtube’da paylaştı. Videoda kendini bir ağaca asarak intihar etmiş bir kişinin görüntüleri ve durum karşısında şok olan Logan ile arkadaşlarının tepkileri yer alıyor. Videoda tepkilerini gizlememeleri ve gülmeleri ise yoğun tepki çekti. Gelen tepkiler üzerine videoyu yayından kaldıran Logan Paul, ilk önce Twitter üzerinden bir özür mesajı paylaştı. “Sevgili İnternet” hitabı ile paylaştığı yazıda;

 

“Bu benim için bir ilk. Daha önce böyle bir eleştiriyle karşılaşmadım çünkü daha önce böyle bir hata yapmadım. İyi insanlarla çevrili olduğuma ve iyi kararlar aldığımıza inanıyorum ama yine de bir insanım. Yanılabilirim.

Bunu görüntüleme almak için yapmadım. Görüntüleme alıyorum. Bunu yaptım çünkü internette olumlu bir dalga etkisi yaratabileceğimi düşündüm, ancak bir olumsuzluk yağmuruna dönüştü. Asla böyle bir niyetim yoktu. İntihar konusundaki bilinçlendirmeyi ve intihar hakkında farkındalık yaratmayı bir süre düşündüm.. ‘Bu video bir hayattı kurtarırsa buna değecek’ diye düşündüm.Videoda da görüldüğü gibi korku ve dehşet beni yanılttı. Hala da şoktayım. Bu işi her gün yapıyorum. Son 460 günü aşkındır her gün 15 dakikalık bir TV şovu yapıyorum Ve sık sık, elimde olan büyük bir gücün ne kadar büyük bir sorumluluğu olduğunu hatırlıyorum. Hayatımda ilk kez gücü yanlış kullandığımı söylemekten üzgünüm. Bir daha olmayacak. Herkesi seviyorum. İnsanlara inanıyorum”  açıklamasında bulundu.

Ancak bu mesajın gerçekçi olmadığına inanan sosyal medya kullanıcıları tepkilerine devam etti. Bunun üzerine aynı gün içinde bir de özür videosu yayınlayan Logan Paul, videonun başlığını “Çok Üzgünüm” olarak attı. Videoda affedilmeyi beklemediğini, herkesten ve özellikte kurbanın ailesinden özür dilediğini söyledi. Takipçilerine kendisini savunmamalarını, yaptığının bir hata olduğunu ve hatasını kabul ettiğini belirten Logan Paul, bundan sonra daha dikkatli ve daha iyi işler yapacağının sözünü verdi. Ancak bu videoda tansiyonun düşmesine yeterli olmadı.

 

Twitter üzerinden aldığı çok sert tepkiler içinde en dikkat çekici olanı ise, Türkiye’de de hatırı sayılır izleyici kitlesine ulaşmış bir dizi olan “Breaking Bad”in oyuncusu Aaron Paul’dan geldi. Paul attığı twitte “Nasıl cüret edersin. Beni iğrendiriyorsun. Çok sayıda genç insanın sana saygı duymasına inanamıyorum. Çok üzücü. Umarım son video onları uyandırır. Sen bir çöpsün. Açık ve net. İntihar şaka değildir. Cehennemde çürü” dedi.

https://twitter.com/aaronpaul_8/status/948032944408444928

 

22 yaşındaki Logan Paul Youtube’da 1 milyon aboneye ulaşan ilk yayıncı. Bugün ise yaklaşık 15 milyon takipçili bir youtube kanalı var. Yılda 14 milyon dolar kazandığı tahmin edilen Logan Paul’ın Facebook ve Instagram paylaşımları başına da yüklü miktarda para aldığı biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.