Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatları, Trump’ı kızdıran kitabın basımını durdurmak için ihtar yolladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatları, birkaç gündür ABD gündemine oturan ve Trump’ı kızdıran kitabın yayımlanmasını engellemek için harekete geçti. Avukatların kitabın yazarı Michael Wolff ve yayınevine gönderdiği ihtar mektubunda, kitapta Trump ile ilgili “çok sayıda yalan ve dayanaksız ifadelerin bulunduğu” iddia edildi. İhtarda ayrıca, kitabın yayımının durdurulmaması halinde yayıncı ve yazara hakaret davası açılacağı uyarısı da yapıldı.

Trump’ın avukatlarının bu girişimine cevaben kitabın piyasaya sürülme tarihi öne çekildi. ABD’li gazeteci Michael Wolff’un yazdığı ve Salı günü çıkması planlanan “Ateş ve Öfke: Trump’ın Beyaz Sarayı’nın İçinden” adlı kitap bugün satışa çıkarıldı. Trump’ın kendisi ve yakın çevresiyle yapılan 200 röportaja dayanarak yazılan kitapta çok sayıda önemli iddia yer alıyor.

Kitabın bazı kısımlarının Guardian ve New York Magazine tarafından ifşa edilmesiyle, Trump ve eski sağ kolu Steve Bannon arasında büyük bir kavga başladı.  Trump’ın eski Baş Stratejisti Steve Bannon, Michael Wolff’a verdiği röportajda Trump’ın oğlu ile Ruslar arasında gerçekleşen bir görüşmeyi “haince” olarak tanımlıyor. Ayrıca Bannon, Trump’ın kızı Ivanka Trump için de “aptal” ifadesini kullanmış.

Bannon’un ifadelerine çok sinirlenen Trump, dün çok sert bir yanıt vermişti. Trump yaptığı yazılı açıklamada Bannon için şu ifadeleri kullanmıştı: “Steve Bannon’un benimle ya da Başkanlığımla hiçbir alakası yoktur. Bannon kovulunca sadece işini değil aklını da kaybetti. (…) Bu ülkenin unutulmuş erkekleri ve kadınlarının bu tarihi başarısında Steve’in hiçbir payı yok. Dahası Steve, 30 yıldır Cumhuriyetçilerin elinde bulunan Alabama Senatörlüğü koltuğunun kaybedilmesine neden oldu. Steve, beni ve destekçilerimi temsil etmiyor.”

(Daha önce Hulk Hogan ve Harvey weinstein'in de avukatlığını yapmış olan Charles Harder)
(Daha önce Hulk Hogan ve Harvey weinstein’in de avukatlığını yapmış olan Charles Harder)

Avukat Charles J Harder, bazı bölümleri New York Magazine’de yayımlanan kitabın tamamının kendilerine de gönderilmesini isterken, “Kitapta Trump’a zarar veren çoğu ifadenin kaynağının olmadığı anlaşılıyor” dedi. Harder, yayınlanması halinde kitap hakkında “Başkan’ın onurunun zedelenmesi” de dahil olmak üzere birçok suçlamayla dava açılabileceğini de söyledi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.