Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Devlet Bahçeli: “2019’da Erdoğan’ı destekleyeceğiz, Gül dolduruşa gelip aday olmasın”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladı. Bahçeli 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığının ise izah edilemez olduğunu söyledi. Devlet Bahçeli bu sözleri Ankara’daki kahvaltılı sohbet toplantısında söyledi. Bahçeli sohbet toplantısında 2019 seçimlerine ilişkin ayrıntılı bilgiler paylaştı.

MHP Genel Başkanı seçim ittifakı için de AKP’ye açık kapı bıraktı. Bahçeli, ‘’MHP ittifak olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimlerine girer, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alır’’ dedi. Bahçeli yüzde 10 seçim barajı konusunda da şunları söyledi:

‘’MHP’nin barajı aşma-aşamama gibi bir sorunu yoktur. Ancak sadece bizimle alakalı değil, Türkiye’de barajın her partiye sıkıntısı var. Bazı ittifakların normal olması isteniyorsa o zaman ittifak yapılabilinir’’ 

Bahçeli: “Bakanlık isteriz gibi ahlaksız bir davranışın içinde olmayacağız”

Bahçeli, ittifak görüşmelerinde kabineye girme şartı koyup koymayacakları ile ilgili soruya, ‘‘Eğer Recep Tayyip Erdoğan veya herhangi birisi cumhurbaşkanı olduğunda, kuracağı hükümetin içerisinde ‘biz size destek verdik, bu kadar bakanlık isteriz’ gibi ahlaksız bir davranışın içinde olmayız’’ şeklinde cevap verdi.

Bahçeli: “Erken seçim doğru değil”

Bahçeli erken seçimle ilgili soruya ‘‘Erken seçim doğru değil. İran karışıyor, Suriye karışıyor, Türkiye bu. Böyle bir ortamda kim hangi erken seçimi düşünüyor? Hangi maksatla bunu düşünüyor onun da tartışılması lazım’’diye cevap verdi.

Bahçeli: “Gül dolduruşa gelmemeli”

MHP lideri Abdullah Gül’ün aday olma ihtimaline ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

“Sayın Abdullah Gül Bey AK Parti içinde önemli bir yeri olan isimdir. Abdullah Gül Bey’in böyle bir süreçte ben adayım diye ortaya çıkması kabul edilecek bir durum değildir. Abdullah Gül’ün dolduruşa gelmemesinde fayda var” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.