Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Oprah Winfrey 2020’de Trump’ın rakibi olmaya hazırlanıyor

Ünlü talk show sunucusu Oprah Winfrey’in pazar günü gerçekleşen Altın Küre ödül töreninde yaptığı konuşma geceye damgasını vurmuştu. Konuşmanın ardından sosyal medyada 2020 başkanlık yarışı için “Oprah” gönderileri hızla yayılmaya başladı. Espri olarak başlayan paylaşımlar, CNN’in Oprah Winfrey’in 2020’de ABD başkanlık yarışına girmeyi ciddi olarak düşündüğü iddiasıyla ciddiyet kazandı.

Milyarder medya girişimcisi ve talk show sunucusu Oprah Winfrey’in başkanlığa aday olacağı dedikoduları Altın Küre ödül töreninde, sunucu Seth Meyers’ın yaptığı espriyle başladı. Meyers, 2011 Beyaz Saray muhabirlerinin akşam yemeğinde Donald Trump’a  cumhurbaşkanlığı için nitelikli olmadığı konusunda yaptığı şakayı hatırlatarak, Winfrey’e; “bazıları o gecenin Trump’ı aday olmaya ikna ettiğini söylemişti. Yani, eğer bu doğruysa şunu söylemek istiyorum: Oprah, asla başkan olamazsın! Başkan olmak için gereken vasıflara sahip değilsin”dedi.

Bu espriden bir saat sonra Winfrey’nin Ceil B. DeMille ödülünü almak için yaptığı duygusal konuşma salondaki herkesi ayağa kaldırdı ve sosyal medyada 2020 için başkanlık adayı tartışmalarını başlattı.

CNN’in dünkü haberine göre; Oprah Winfrey’nin iki çok yakın arkadaşı anonim olarak Winfrey’nin 2020’de başkanlığa aday olmayı aktif bir şekilde düşündüğünü söyledi. Kaynaklardan biri bu sohbetin birkaç ay önce gerçekleştiğini, Winfrey’nin birçok yakınının aday olma konusunda kendisine baskı yaptığını fakat Winfrey’nin henüz kesin bir karar vermediğini ifade etti. Ödül törenin ardından Oprah Winfrey’nin partneri Stedman Graham da, Los Angeles Times’a verdiği demeçte bu işlerin halka bağlı olduğunu ama kesinlikle yapabileceğini söyledi.

Mart 2017’de Bloomberg’de David Rubenstein’a verdiği röportaj sırasında muhabirin, “çok net bir şekilde görülüyor ki ABD’de başkan olmak için tecrübeye ihtiyaç yok” şeklindeki yorumu üzerine Oprah Winfrey, “tecrübemin olmadığını, yeterince şey bilmediğimi düşünüyordum. Ama şimdi farklı düşünüyorum” ifadesini kullanmıştı.

Şu ana kadar Winfrey’den iddialar hakkında resmi bir açıklama gelmedi fakat bu ihtimal iki gündür Amerikan medyasını meşgul ediyor. Bazı Demokrat politikacılar Winfrey’nin birleştirici gücüne vurgu yaparak bu ihtimali sıcak karşılarken bazıları ise hiçbir siyasi tecrübesi olmayan Winfrey’nin Demokrat Parti için iyi bir aday olmayacağını söyledi. Demokrat Parti’nin ilerici kanadından olan stratejist Rebecca Katz, Demokratlar’ın orta vadeli seçimlere ve ötesine yönelik bir ajandaya odaklanmak yerine medyatik bir karaktere doğru koşmalarının hata olacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın basın sözcülerinden Hogan Gidley ise “ister Oprah Winfrey ister bir başkası olsun her türlü mücadeleyi memnuniyetle karşılayacaklarını” söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.