Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı: “SDG’yi korumak ve İran’ın etkisini kırmak için Suriye’de süresiz olarak kalacağız”

Yakındoğu politikalarından sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Satterfield, Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde yaptığı konuşmada ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını, bölgedeki İran etkisine karşı koymak ve Kuzey Suriye’deki müttefikleri Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’ni korumak amacıyla süresiz olarak sürdüreceğini belirtti.

Satterfield, Suriye’yi terk etmeme stratejisinin kendi fikri olmadığını, aksine Trump yönetimince etraflıca düşünülüp kararlaştırıldığını söyledi. Böylelikle ABD’nin IŞİD’in yenilgisi sonrasında zafer ilan edip bölgeden çekilmeyeceği netleşmiş gözüküyor.

Satterfield şöyle konuştu: “Suriye’de kalmamız, hayati önemdeki kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde istikrarın sağlanması ve IŞİD’e karşı cesurca savaşan müttefikimiz Suriye Demokratik Güçleri’nin korunması adına elzem.” ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı, kuzey Suriye’nin politik yapısının tüm Suriye’ye model olacak şekilde dönüştürülmesine ve yeni Suriye devletinde makul bir şekilde temsil edilebilmesine yardım etmeyi amaçladığını da belirtti.

Satterfield ayrıca Hizbullah gibi İran destekli güçlerin de bölgedeki etkilerine dikkat çekerek, ABD’nin bölgede bu etkiyi azaltarak İsrail ve Ürdün gibi müttefik ülkelerin sınır güvenliklerinin garanti altına almayı da hedeflediğini sözlerine ekledi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.