Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Gül: “Gazeteciler, yazarlar tutuksuz yargılanmalı”

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, AKP’den kendisine yönelik yapılan açıklamalarla ilgili “Bu konularla ilgili polemiğe girmek bana yakışmaz. Dolayısıyla her şey zaten ortada, herkes bir birini biliyor, polemiğe girmek istemiyorum arkadaşlarla”  dedi. Ayrıca, “OHAL’in son kez uzatılacağı kaanatinde olduğunu” söyleyen Gül, gazetecilerin “Kırgın mısınız?” sorusuna yanıt vermedi.

Biz gazetecinin sorusu üzerine Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay hakkında verdiği tahliye kararını da şu cümlelerle yorumladı: “Biliyorsunuz ben cumhurbaşkanıyken de ayrıldıktan sonra da gazetecilerin tutuksuz yargılanmasını hem adalet hem de Türkiye’nin imajını açısından doğru olduğunu hep söylemişimdir. Bugün de o görüşteyim. Yargılama yine devam eder ama gazetecilerin, yazarların, çizerlerin tutuksuz olması kanaatini her zaman söyledi.”

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.