Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

50 yıldır İngiltere’de yaşayan 61 yaşındaki Jamaikalı kadın sınır dışı edilmeyecek

11 yaşından beri İngiltere’de yaşayan ve sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan 61 yaşındaki Jamaikalı Paulette Wilson’ın şimdilik oturma izni aldığı açıklandı. İki buçuk yıldır çalışma izni verilmeyen ve sağlık imkanlarına ulaşım hakkı elinden alınan Wilson, Ekim ayında İngiltere’de mülteci merkezinde bir hafta tutulmuştu. Daha sonra geri gönderme merkezine götürülmüş ancak durum basına yansıyınca yetkililer geri adım atmıştı. Son olarak, Paulette Wilson’a biometrik oturma izni verildiği açıklandı.

6041

İngiltere 30 yıldır vergi ödeyen, sağlık primlerini yatıran ve İngiltere’de hem kızı hem de torunu olan Wilson, karşılaştığı tavır sonrası İngiltere hükümetinden bir özür beklediğini açıkladı. Wilson, mülteci merkezindeyken en büyük korkusunun kızını ve torununu bir daha görememek olduğunu ifade etti. Wilson mülteci merkezindeyken geri gönderilecek olan diğer göçmenlerin çığlıklarını duyduğunda çok kötü olduğunu ekledi.

Wilson’un kızı ise annesinin bir aşçı olarak yıllarca İngiltere’de çalıştığını ancak son yıllarda hükümetin tavrının değiştiğini söyledi. Göçmenlere yardımcı olan aktivistler ve avukatlar Wilson’un durumunda birçok insan olduğunu ve seslerinin duyulmadığını belirtiyor.

“Düşman ortam” politikası

Uzmanlar göçmenlere karşı bu tavrın ana sebebinin Başbakan Theresa May’in de seslendirdiği “düşman ortam” yaklaşımı olduğunu belirtiyor. Bu yaklaşıma göre göçmenlere artık hoşgörü gösterilmeyecek ve belgeleri olmayanlar durumlarına bakılmaksızın sınır dışı edilecek. 11 yaşından beri İngiltere’de yaşayan Wilson’a yapılanlar bunun önemli işaretlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.