Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taciz iddialarına rağmen Woody Allen’ın filminde rol alan Mira Sorvino, Allen’ın evlatlık kızı Dylan Farrow’dan 22 yıl sonra özür diledi

Ünlü Amerikalı oyuncu Mira Sorvino, taciz iddialarını görmezden gelip Woody Allen’ın filminde rol aldığı için, Allen’ın taciz ettiği evlatlık kızı Dylan Farrow’dan özür diledi.

1995 yılında Woody Allen’ın Mighty Aphrodite filmindeki rolüyle, en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar Ödülü sahibi olan Amerikalı yıldız, Dylan Farraw’a hitaben yazdığı açık mektupta, bu filmde rol aldığı için pişman olduğunu ve bir daha asla Woody Allen filminde oynamayacağını söyledi.

 

“Çok özür dilerim, Dylan! Bunca yıl, çocukken, seni gözetmesi gerekirken sana zarar verdiğini haykırdığın bir kişinin, sürekli alkışlandığını, seni görmezden gelen benim de aralarında olduğum Hollywood’da sayısız insan tarafından övgüler yağdırıldığını izlerken neler hissetmiş olabileceğini hayal dahi edemiyorum.  Bir anne ve bir kadın olarak yüreğim paralanıyor senin için. Çok çok özür dilerim.”

Sorvino geçen yıl Dylan’ın kardeşi Ronan Farrow’a Harvey Weinstein ile ilgili deneyimlerini anlatan birçok kadın yıldızdan biriydi. Sorvino mektubunda Ronan’a kendisini sorduğunu, onun da kamuya açık olan davayla ilgili bilgilere bakmasını salık verdiğini söylüyor: “Kanıtların senin hikayeni nasıl güçlü bir şekilde desteklediğini gördüm. En başından beri doğruyu söylediğini anladım.”

Dylan Farrow Aralık ayında Los Angeles Times’a bir makale yazarak, #MeToo (Ben de) kampanyasının, Woody Allen’ın çocukken kendisine cinsel tacizde bulunduğuna dair iddialarını görmezden gelmesini eleştirmişti: Hayran olduğum kadın ve erkeklerin Allen ile çalışmaları ve bu konudaki soruları yanıtsız bırakmaları kalbimi kırıyor”.

Sorvino’nun açık mektubu ardından Farrow bu güzel mektubun kendisini çok mutlu ettiğine dair bir twit ( ) paylaştı.

 

Geçen yıl Ellen Page, son bir hafta içinde ise David Krumholtz ve Greta Gerwig, Allen ile film yapmış olmaktan pişmanlık duyduklarını dile getiren oyuncular oldular.  Gerwig, “Bugün bildiklerimi o gün bilseydim filminde oynamazdım, bundan sonra asla oynamayacağım” dedi.

Dylan Farrow 2014 yılında bir gazeteye açık bir mektup yazarak 7 yaşındayken Allen tarafından nasıl cinsel tacize uğradığını anlatmıştı. Farrow, o dönem soruşturulmuş olmasına rağmen davaya dönüşmeyen olayla ilgili kendisine en çok zarar veren şeyinse cezasızlık olduğunu yazmıştı: “Bana yaptıklarının cezasını görmediği gerçeği, büyürken hiç peşimi bırakmadı. Güçlü kişilere yönelik iddialar daha çabuk susturuluyor … Hollowood, hikayeme sırtımı dönerek acımı daha da artırdı. Bir posterde, bir tişörtte ya da televizyonda tacizcimin yüzünü her gördüğümde, yalnız kalacak bir yer buluncaya kadar paniğimi gizlemeye çalıştım. Woody Allen, toplumumuzun cinsel saldırı ve taciz kurbanlarına nasıl davrandığının canlı kanıtıdır.”

Allen’ın ‘New York’ta Yağmurlu Bir Gün’ ismindeki yeni filminde Elle Fanning, Jude Law, Selena Gomez, Rebecca Hall ve Timothee Chalamet yer alıyor. filmde Jude Law, ‘çocuk yıldız ve modelleri görünce şehvete kapılarak kendini küçük düşüren’, orta yaşlı, evli bir adamı canlandırıyor. Filmde, 44 yaşındaki bu karakter, 15 yaşındaki sevgilisiyle cinsel ilişkiye giriyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.