Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni KHK yayımlandı: 2 bin 217 kişi görevine iade edildi

Resmi Gazete’de yayımlanan 697 sayılı KHK ile aralarında 1823 Bylock mağdurunun da olduğu 2 bin 217 kişi görevine iade edildi. Yine yayımlanan KHK ile 262 kişi görevlerinden ihraç edilirken Hatay Güney Radyo TV Yayıncılık AŞ ile Prestij Medya Yayıncılık AŞ. kapatıldı.

Görevlerine iade edilenlerin kuruluşlara göre listesi şöyle: Diyanet İşleri Başkanlığından 19, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 79, İçişleri Bakanlığından 13, Emniyet Genel Müdürlüğünden 458, Jandarma Genel Komutanlığından 99, Milli Eğitim Bakanlığından 544, Milli Savunma Bakanlığından 4, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 81, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 20, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 22 olmak üzere toplamda 2 bin 217 kişi görevine iade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığından 106, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 18, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 30, YÖK’ten 60’ı akademik ve 19’u idari personel, PTT’den 8, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 8, Sağlık Bakanlığı’ndan 6, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden 3, TRT’den 1,  Maliye Bakanlığı’ndan 1, Kamu İhale Kurumu’ndan 1, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden 1 kişi ihraç edildi. olmak üzere toplam 262 kişi de kamudaki görevinden ihraç edildi.

Ayrıca Bakanlar Kurulu kararıyla Emniyet bünyesinde yer alan Özel Harekat Daire Başkanlığı da kaldırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.