Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD liderliğindeki koalisyon, SDG ile birlikte “Suriye Sınır Güvenlik Güçleri” kuruyor

Suriye’de IŞİD’in büyük ölçüde yenilmesi sonucunda, ABD liderliğindeki koalisyon sınır güvenliğine odaklanmış durumda. TheDefencePost.com’da çıkan habere göre, toplam 30 bin kişiden oluşacak olan ve Türkiye ile Irak sınırlarında görev yapacak olan “sınır gücü”ne Suriye Demokratik Güçleri (SDG) de dahil edildi.

9 Ocak 2018’de yayınlanan Anadolu Ajansı haberinde hazırlıkları yapılan oluşumun adının “Kuzey Ordusu” olacağı ileri sürülmüştü.

Koalisyonun halkla ilişkiler sorumlusu Albay Thomas F. Veale, bunu yalanladı ve oluşumun “Suriye Sınır Güvenlik Güçleri” (SSGG) adını alacağını söyledi. Fırat nehri boyunca konuşlandırılacak olan SSGG’nin kurulması için ilk etapta 230 kişinin eğitildiğini belirten Sözcü Veale, SDG ile ortak çalışıldığını ise doğruladı.

Koalisyon yetkilileri, eğitime katılan askerlerin SSGG’nin etkin olacağı bölgelerdeki etnik kompozisyona göre orantılı olarak seçileceği ve bu şekilde askerlerin evlerine yakın yerlerde görev yapabileceğini bildirdi. Bu sebeple, Suriye’nin 820 km’lik Türkiye sınırı boyunca görev yapacak SSGG güçlerinin ağırlıkla SDG bünyesindeki Kürtlerden oluşması bekleniyor.

Toplam 30 bin Arap ve Kürt askerden oluşması planlanan SSGG’nin, yaklaşık yarısının SDG bünyesinden istihdam edilmesi söz konusu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.