Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci ve akademisyen Türker Alkan yaşamını yitirdi

SODEP’in kurucularından, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi eski Dekanı Profesör Dr. Türker Alkan hayatını kaybetti. Alkan’ın cenazesi 17 Ocak 2018 Çarşamba günü öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı Camii’nden kaldırılarak defnedilecek.

Profesör Dr Türker Alkan kimdir?

1941 yılında dünyaya gelen Alkan yüksek öğrenim lisans diplomasını 1960 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden almış, doktorasını ise 1970 senesinde Amerika Birleşik Devletleri’nde Kamu Yönetimi üzerine yapmıştı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaptığı öğretim üyeliği görevini 12 Eylül 1980 askerî darbesiyle başlayan akademisyenlere yönelik sert tutumun ardından 1983 senesinde sonlandırmıştı.

1989 senesinde Ankara Üniversitesi’nin bu kez İletişim Fakültesi’nde göreve başlayan Türker Alkan, Erdal İnönü’nün başını çektiği SODEP kısaltmalı Sosyal Demokrat Parti’nin kurucu üyelerinden birisi oldu. Türker Alkan 1995 – 1997 yılları arasında İLEF’te Dekanlık görevini yürütmüş, Ankara Üniversitesi İletişim FakültesiMezunları Vakfı’nın (İLEV) kuruluşunda yer almıştı.

Ankara Üniversitesi’ndeki görevinden emekli olduktan sonra Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ders veren Alkan uzun süre Radikal Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmıştı.

Türker Alkan’ın Radikal gazetesinde yayımlanan yazılarından bazıları şöyle:

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/turker-alkan/kuresellesme-ve-demokrasi-599566/
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/turker-alkan/belirsizlikler-cagi-614750/http://www.radikal.com.tr/yazarlar/turker-alkan/belirsizlikler-cagi-614750/

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/turker-alkan/toplumsal-siniflar-ve-egitim-946070/

 

Türker Alkan’ın, 12 Eylül ve Demokrasi, Siyasal Bilinç ve Toplumsal Değişim, Siyaset Psikolojisi (Doğu Ergil ile birlikte), Kadın-Erkek Eşitsizliği Sorunu, Saldırganlık Önyargı ve Yabancı Düşmanlığı, Siyasal Toplumsallaşma

isimli kitapları da bulunuyordu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.