Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında yeni gerilim

İki Körfez ülkesi, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri, arasında geçen yıl başlayan kriz sürüyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Katar savaş uçaklarının Emirliklere ait iki ticari uçağın yolunu kestiğini öne sürdü. Birleşik Arap Emirlikleri, durumu ”Sivil havacılığa karşı ciddi bir tehdit ve uluslararası hukukun ihlal edilmesi” olarak niteledi. Bahreyn Havalimanı’na giden Emirlik uçakları ile ilgili olarak Bahreyn Dışişleri Bakanı da, ”Katar’ın sivil hava taşımacılığına karşı düşmanca davranışları son zamanlarda sıklaştı” açıklamasında bulundu.
Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lolwah Alkhater ise iddiaları tümüyle reddetti. Bu iddiaların öncesinde Katar ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında hava yolları gerilimi sürüyordu. Katar, geçtiğimiz hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Birleşik Arap Emirlikleri savaş uçaklarının Katar hava sahasını ihlal ettiği yönünde bir rapor sunmuştu.
İki ülke arasındaki bir başka gerilim de Katar kraliyet ailesinin bir üyesinin Birleşik Arap Emirlikleri’nde tutsak olarak saklandığını iddia etmesi oldu. Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El-Sani’nin kardeşi olan Şeyh Abdullah bin Ali, Twitter üzerinden Abu Dhabi’den yayımladığı video’da ülkede tutsak tutulduğunu iddia etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.