Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Kaftancıoğlu görevi devraldı: “İstanbul’dan geldiler, İstanbul’dan gidecekler. Korkuları bundandır”

Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini Cemal Canpolat’tan devraldı. Basın açıklamasında hakkındaki iddiaları yanıtlayan Kaftancıoğlu, Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili “İstanbul’dan geldiler, İstanbul’dan gidecekler” dedi. 

Yayına Hazırlayanlar: İbrahim Yayan & Kerimcan Malaz

Canan Kaftancıoğlu konuşmasının başında “Kadın kimliğimle erkek egemen siyasette var olmamdan korktular. Çünkü kadın sonuna kadar savunur, direnir. Bugün yaşadığımız örgütlü kötülüğe son verecek olan kadındır. İstanbul’dan geldiler, İstanbul’dan gidecekler. Korkuları bundandır” dedi.

Selahattin Demirtaş ve Ahmet Şık’a selam gönderdi

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam gönderen Kaftancıoğlu soruşturma konusu olan tweetlerini sinevizyonda göstererek tek tek açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, Gezi direnişi ile ilgili yaptığı her paylaşımın arkasında olduğunu söylerken. “Bir tanesi hariç. Gözümden kaçmış. Arkada Erdoğan’ın annesi ile ilgili bir hakaretin yer aldığı fotoğrafı da paylaşmışım. Bundan dolayı Erdoğan’dan samimi şekilde özür dilediğimi ifade etmek isterim. Sadece Sayın Erdoğan’ın annesine değil hiçbir anneye laf söyletmem. Tüm anneler benim için kutsaldır” diye konuştu.

Eşinin domuz eti yediğinin iddia edildiği ve hedef gösterildiği tweete dair ise “Benim durduğum ve yaptığım siyasi mücadele kimlerin ne yediğine ne içtiğine neye inandığıyla değil insanların hak ve özgürlükleri çevrçevesinde neyle mücadele ettiğidir” cevabını verdi.

“Gardrop Atatürkçülüğüne karşıyım”

Ermeni soykırımı konusuna özellikle değinen Kaftancıoğlu, “Ben bu topraklarda bir hak savunucusu olarak, ‘Kimi sorunları vardır ya da yoktur diyerek kavramlar olarak çözemezsiniz’ diye düşünüyorum. İddia edildiği gibi “Soykırım vardır, yoktur” diyerek çözülemez diye düşünüyorum” diye konuştu.

Atatürkçülük tartışmasına dair ise: “Kenan Evren Atatürkçülüğü olarak tanımladığı gardrop Atatürkçülüğüne karşı olduğunu belirtti. Kaftancıoğlu, Atatürk’ün sadece askeri değil aynı zamanda yoldaşıyım. Ben kadın olarak CHP’nin İstanbul İl Başkanı olabiliyorsam bu Atatürk’ün sayesindedir” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medya hesabında yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle “terör örgütü propagandası” iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Hakkında açılan soruşturmaya da değindi, “Ahmet Şık nasıl terörist olarak içeride yatıyorsa. Benim için de bu soruşturma gurur vericidir” dedi.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.