Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Instagram’da canlı yayında “Teslim olmak istiyoruz ama polis bizi öldürecek” dedi ve öldürüldü

Venezüelalı eski polis, pilot ve aktör Oscar Peres pazartesi günü saklandığı yerde polis tarafından öldürüldü. Oscar Peres geçtiğimiz haziran ayından bu yana ülkenin en çok aranan suçlusu ilan edilmişti. Maduro rejimi karşıtı görüşleri ve eylemleriyle tanınan Peres uzun zamandır aranıyordu. Son anlarını instagram sayfasından paylaşan Peres, görüntülerde yanında bulunan diğer isyancılarla birlikle polisle anlaşmaya çalıştıklarını ve teslim olmak istediklerini ancak polisin kendilerini öldürmek istediğini söylerken görülüyor. Öte yandan, hükümet yetkililerinden yapılan açıklamaya göre ise isyancılarla görüşmeler yapıldı ancak sonuç alınamayınca müdahaleye başlandı. Görüntülerde Peres’in son anlarında polislere “ateş etmeyin” dediği ve polislerin ateş açışı duyuluyor.

Oscar Peres kimdir?

Oscar Peres, geçen haziran ayına kadar Venezüela’da helikopter pilotu olan bir polisti. Ancak geçtiğimiz yıl, Venezüela’yı sarsan ve 125 kişinin de ölümüne neden olan Maduro rejimine karşı yapılan sokak protestolarında, Oscar Peres polis helikopterini kaçırarak Anayasa Mahkemesi ve İçişleri Bakanlığı binalarına ateş açmıştı. Olayda ölen olmamıştı. Ancak, bu hareket Maduro rejimi tarafından ABD destekli bir darbenin işareti olarak görülmüştü. Peres’in Anayasa Mahkemesi’ni hedef alması ise mahkemenin uzun zamandır Maduro rejimi tarafından kontrol edilmesiydi. Öyle ki, muhalifler paralel bir Anayasa Mahkemesi kurmaktan bahsediyorlardı. Peres bu olaydan sonra kaçmış ve saklanmaya başlamıştı.

oscarperez

Peres, bu süre zarfında sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanarak Venezüelalıları korkmadan sokağa çıkmaya ve Maduro yönetimine karşı adım atmaya çağırıyordu. Peres ayrıca rejimi narsist ve zorba diye tanımlıyordu. Peres, son olarak aralık ayında ülkenin kuzeyindeki bir askeri üsten diğer takip edenleriyle birlikte silah ve tüfek çalmış ve kameraların önünde Venezüela hükümetine savaş ilan etmişti. Maduro rejimi her ne kadar Peres’i hükümete devirmeye teşebbüs ve terörizm suçlarından arasa da, uzmanlar Peres’in böyle bir gücü ve etkisi olmadığını belirtiyorlar. Peres ayrıca aktörlük yapıyordu. Kendisinin ayrıca yapımcı olarak yer aldığı uzun metrajlı filmde yine bir polisi oynamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.