Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Çin Denizi’nde batan tanker Sanchi’den sızan petrol, denizde Paris büyüklüğünde bir alana yayıldı

İran’dan Güney Kore’ye 136 bin tonluk ultra hafif ham petrol taşıyan The Sanchi isimli tanker 6 Ocak günü Şanghay’dan 260 km açıkta, Hong Kong bandıralı Cf Crystal kargo gemisi ile çarpışmıştı. The Sanchi, bir hafta boyunca yandıktan sonra patladı ve battı. 31 kişilik mürettebatın tamamının hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

cin-642x320

Daha önce elde edilen uydu görüntülerinde deniz üzerinde iki ayrı petrol tabakası görülmüştü. Çin tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni bulgularla deniz üzerinde dört farklı petrol sızıntısı olduğu fark edildi. Hafta başından beri iki katına çıkan sızıntı, denizde 101 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor.

The Sanchi’den sızan ham petrol ve geminin yürütülmesinde kullanılan yakıt, denizdeki yaşam için büyük bir tehdit oluşturuyor. Ultra hafif ham petrol, yoğunluğu az olmakla birlikte yanıcılığı normal ham petrole göre çok daha yüksek ve zehirli bir madde. Renksiz olan ve yüzeyden görülmesi neredeyse imkansız olan bu sızıntılar, su altında kirlilik oluşturuyor.

Çin Ulaştırma Bakanlığı, keşif için bölgeye su altı robotları gönderileceğini ve sızıntıların fark edilip durdurulması için yollar arandığını duyurdu.

timthumb

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.