Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van Gogh’un yeni bir tablosu ortaya çıktı, sanat tarihinde bir eksik parça daha tamamlandı

Amsterdam’daki Van Gogh Müzesi’nin açıklamalarına göre ünlü ressam Vincent Van Gogh’un 1886’da Paris’te geçirdiği dönemde  “ Montmartre Tepesi’ndeki Taş Ocağı” adlı bir eser çizdiği ortaya çıktı.  Post izlenimci eserleriyle tanınan Vincent Van Gogh’a ait  bu eserin, 1886’da çizdiği bilinen diğer bir resim, “The Hill of Montmartre with Stone Quarry” adlı eserin eksik parçası olduğu tahmin ediliyor.

vangoghmuseum-d0151V1962-3840-720x462

Van Gogh’a ait en geniş koleksiyona sahip olan ve uzun yıllardır ünlü ressamın eserleri üzerine çalışan müzenin kıdemli araştırmacılarından Tei Meendendorp orijinal olduğu ispatlanan yeni esere dair şu açıklamalarda bulundu; “bugün büyük bir gün. Vincent’a ait çok güçlü bir çizim. Montmarte tepelerini çok iyi yansıtıyor.”

Eserlerin ilginç yanının ise van Gogh’un erken çalışmalarına daha yakın çizimler olduğunu belirten bağımsız van Gogh eserleri uzmanı Fred Keeman, bu eserin “Belçika ve Paris’teki dönemlerinin arasındaki bir nevi sanatsal kayıp bağlantı.” olduğunu belirtti.

unnamed

 1917’de Georgina Vermeer adlı bir Hollandalı tarafından satın alınan bu yeni eser Vermeer’in torununun ortaya çıkarmasıyla 2013’ten beri araştırılıyordu. Tartışmalara katılan Amsterdam Van Gogh Müzesi ise çalışmaları sonucunda eserin orijinal olduğunu kararlaştırdı.

Yeni keşfedilen eserde Paris’teki bir taş ocağı betimleniyor . Esere “Montmartre Tepesi’ndeki Taş Ocağı”  adı verilirken,  Singer Museum’un basına tanıttığı bu yeni eserin, ressamın daha önce akademik eğitim aldığı Belçika’nın Anvers kentinde yapıldığı belirtiliyor. Yeni eserin ardından van Gogh’un akademik çalışmalarına dair şüpheler ortadan kalktı.

Taş ocağının betimlendiği eser John Fentener adlı bir milyardere satıldı. Fentener’in ise çalışmayı Van Vlissingen Sanat Kurumu’na devretmesiyle beraber, eser Singer Museum’da halka açıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.