Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Viorica Dăncilă, Romanya’nın ilk kadın başbakanı

2016’da Romanya’da ilk kadın ve Müslüman aday Sevil Shhaideh, Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis tarafından reddedilmesi sebebiyle başbakan olamamıştı, ama çarşamba günü Sosyal Demokrat Parti’nin adayı ve Avrupa Parlamentosu üyesi Viorica Dăncilă ülkenin ilk kadın başbakanı olarak seçildi.

Romanya Başbakanı Mihai Tudose’un istifasından sonra, yeni başbakan olarak seçilen 54 yaşındaki Dăncilă, geçtiğimiz yedi ay içerisinde ülkede başbakanlık görevini üstlenen üçüncü kişi oldu.

Dăncilă; eleştirenlerin, üst düzey yolsuzlukları kovuşturmayı zorlaştıracağını söylediği Parlamento’daki kanunları desteklediğini belli etti.

Viorica, çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yönetim programını uygulamak ve Avrupa Birliği Dönem Başkanlığına hazırlanmak önemlidir.”

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Romanyalılar’ın gelecek hükümetten büyük beklentileri olduğunu söyledi.

“Sosyal Demokratlar maaş, emekli aylığı, okullar, hastaneler ve altyapı vaat etti, ancak bunların çok azı gerçekleştirildi” dedi.

Dancila ve Sosyal Demokrat Partinin lideri Liviu Dragnea

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.