Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bitcoin’de yaşanan dalgalanmalar siber suçluları da etkiledi

Guardian gazetesinden Alex Hern’in haberine göre, Bitcoin’in fiyatındaki dalgalanmalar fidye yazılımı kullanan siber suçluların bile tercihlerini değiştirdi.

2017 yılındaki değer artışıyla Bitcoin sahipleri mutlu olsalar da Bitcoin fiyatının bu denli yükselmesi birçok tehdide davetiye çıkardı.

Ele geçirdikleri hesapları geri vermek için Bitcoin talep eden siber suçlular, Bitcoin’e olan güvenin azalmasıyla birlikte dolar talep etmeye başladılar.

Siber güvenlik şirketi Proofprint’in araştırmalarına göre, 2017 yılının son çeyreğinde Bitcoin ile yapılan ödeme taleplerinde %73’lük bir düşüş meydana geldi.

Fidye yazılımcılarının Bitcoin’de yaşanan fiyat değişikliklerine dikkat etmeleri, fiyat istikrarını sağlamak istedikleri yönünde yorumlandı.

Bazı hackerlar mağdurun bulunduğu ülkeye ve bölgeye göre talep ettikleri meblağ üzerinden indirim yaparken, bazıları da fiyat arttırıcı politikalar izleyerek kurbanı çabuk karar vermeye zorlayıp ödeme yapmasını sağlıyor.

Her halükârda fidye yazılımı kullanan hackerlar kendilerine en iyi para akışını sağlayacak yöntemi seçiyorlar ve şu an için Bitcoin’den uzaklaşmış durumdalar.

Ama Proofprint’e göre Bitcoin’in yaşadığı değer kaybı tersine dönebilir ve tekrar fiyatı yükselmeye başlayabilir.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.