Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de olimpik jimnastik takımı eski doktoru, genç sporcuları tacizden 175 yıl hapse mahkum edildi

150’den fazla genç sporcuyu taciz etmekle suçlanan ABD olimpik jimnastik takımı eski doktoru, 175 yıla varan hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’nin Michigan eyaletinde, sporcuları taciz etmekle suçlanan olimpik jimnastik takımının eski doktoru Larry Nassar hakkında 16 aydır devam eden davada karar verildi. Eski doktor, mahkemede bir hafta boyunca ifadeleri dinlenen, taciz ettiği 150’den fazla kadınla yüzleşti. Suçlamaları kabul eden Larry Nassar, “Olanlar için yaşadığım üzüntünün büyüklüğünü anlatacak kelime yok” dedi.

42236015_303

Hakim Rosemarie Aquilina, suçlamaları kabul eden Nassar’ın özrünün samimi olmadığını ve “Nassar’ın hayatının geri kalanı boyunca karanlıkta olacağını” söyledi. Kararı açıklarken Nassar’a “Size ceza vermek benim için bir onurdur. Bir daha hapishaneden dışarı adım atmayı hak etmiyorsunuz” diye seslenen hakim Aquilina, “Şimdi sizin ölüm fermanınızı imzaladım” dedi.

41492127_401

156 kadını tedavi bahanesiyle tacizle suçlanan Nassar’a verilen, 40 ile 175 yıl arası değişen hapis cezası, duruşma salonundakiler tarafından alkışlandı. Ömrünün kalanını hapiste geçirecek olan 54 yaşındaki Larry Nassar, daha önce çocuk pornosu bulundurmaktan 60 yıla mahkum edilmişti.

Michigan State rektörü istifa etti

Nassar’a verilen cezadan saatlerden sonra, Michigan State Üniversitesi’nin başındaki Lou Anna Simon istifa etti. Larry Nassar, 1997’den 2016’ya kadar Michigan State Üniversitesi’nde çalışmıştı. Yaşananlardan ötürü Simon’a istifa çağrısı yapılmıştı. Rektör, üniversitenin internet sitesinde yayınlanan istifa mektubunda, taciz edilen kadınlardan özür diledi.

_99739723_gettyimages-906155020

Tacize uğrayan kadınlar, üniversitenin ve USA Gymnastics’in Larry hakkındaki pedofili iddialarından haberdar olduğunu iddia etmişti. İki kurum da bu iddiayı reddetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.