Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’da ağlamak isteyenler, gözyaşlarını silmesi için ‘Yakışıklı Bey’e para ödüyor

Japonya’da bir girişimci, ağlamak isteyen ama toplumsal baskılar nedeniyle duygularını açığa vurmakta zorlanan kişiler için ağlama seansları düzenliyor. Ryeui-san adlı şarkıcı müzisyenin eşlik ettiği seanslara katılanlar, ‘Yakışıklı Bey’ lakaplı müzisyene önce müziğiyle kendilerini ağlatması, sonra da gözyaşlarını mendiliyle silmesi için para ödüyor. Özellikle kadınlar tarafından itibar edilen Rui-katsu adlı uygulamanın stresi azalttığı iddia ediliyor.

Fikrin yaratıcısı Hiroki Terai, söz konusu merkezi açmasının sebebini “Rivayet odur ki bir damla göz yaşı bir haftanın stresini alıp götürürmüş. Bu hizmet insanlara birbirlerini ağlarken görme fırsatı vererek, aralarında derin bir bağ kurulmasına yardımcı oluyor” sözleriyle açıklıyor. Terai’nin, aralarında ‘çekici ağlayan erkeklerin’ fotoğraflarından oluşan bir derlemenin de yer aldığı 11 adet yayınlanmış kitabı bulunuyor.

Kitapları için ağlamanın faydalarını derinlemesine araştıran ve yıllara yayılan çalışmasının ardından ağlamayı tetikleyecek bir dizi teknik geliştiren Terai, projeyi eylül 2015’te hayata geçirmiş.

Kendisi de hafta sonları ağlama seanslarına katıldığını söyleyen Terai, terapinin rahatlatıcı olduğunu ve gelecek haftaya hazırlanmada işe yaradığını söylüyor.

Terai’den izin alarak seansları görüntüleyen film yapımcısı Darryl Thoms’a göre ise “Pek çok insanın, eve geldiklerinde günün stresini atmalarına yardımcı olacak bir can yoldaşının olmadığı Japon toplumunda bu, karşılanması gereken bir ihtiyaç.”

Yetişkinlerin ağlaması üzerine yapılmış bir araştırmaya göre Japonya, en az ağlayan 37 ülke arasında yer alıyor.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.