Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

311 kişiye sosyal medya paylaşımı gözaltısı

İçişleri Bakanlığı, Afrin harekatı ile ilgili sosyal medyadan ‘terör propagandası’ yaptıkları iddiasıyla 311 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlığın web sitesinde 311 kişinin yanı sıra 208 kişi için de yasal işlem yapıldığı belirtildi. Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

“Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 571 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 208 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.”

Osman Baydemir’e soruşturma

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in Twitter üzerinden Afrin operasyonuna ilişkin yaptığı paylaşımlar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattığını açıkladı.

Başsavcılık yaptığı yazılı açıklamada:

“HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in 28.01.2018 tarihinde basına yaptığı ve Twitter üzerinden yayınlanan açıklamasında Afrin’de PKK/PYD terör örgütlerine karşı operasyonlar yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerini işgalci olarak belirten, yine operasyonları destekleyenleri aşağılayan, NATO’yu Türkiye’ye müdahaleye çağıran, halkı sokağa çağıran beyanları nedeniyle hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama ve devlete karşı savaşa tahrik suçlarından soruşturma başlatılmıştır” denildi.

TTB hakkında suç duyurusu

 İçişleri Bakanlığı, Türk Tabipler Birliği’nin Merkez Konseyi’nin 24 Ocak tarihli açıklaması üzerine, merkez konsey üyelerinin görevlerine son verilmesi için dava açılmasını talep etti. Bakanlık “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’na ‘savaş’ değerlendirmeleri yaptığı” iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmasını talep edeceklerini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

“Bu açıklamada yer alan hususların terör örgütünün faaliyetlerini meşru göstermeye yönelik olması, suçu ve suçluyu övmesi, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedenleriyle Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulunma ve ayrıca yine Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan 6023 Sayılı Kanunun Ek Madde 2/2 uyarınca bugüne kadar ambulanslara, hastanelere ateş eden sağlık çalışanlarını, doktorları öldüren terör örgütünü açıkça kınayan bir açıklama yapamayan Türk Tabipleri Birliği’nin Merkez Konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.