Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa’da yılın takası

Borussia Dortmund’un başarılı forvet oyuncusu Pierre-Emerick Aubameyang , 56 milyon pound karşılığında Arsenal’e transfer oldu. Bu sezon son beş maçta oynamamasına karşın gol krallığında ikinci sırada bulunan Aubameyang, takımdan ayrılmak istediği için kadro dışı kalmıştı. Söz konusu transferi değerlendiren Dortmund sportif direktörü Micheal Zorc, “Son birkaç haftadır, sıkıntılı bir ilişkimiz olsa da, Aubameyang’ın Dortmund serüveni tamamen bir başarı hikayesiydi” dedi.

Bu transfer ile Arsenal bir oyuncuya ödediği en yüksek bonservis ücretini de ödemiş oldu.

Transfer nasıl gerçekleşti?

Epeydir gerçekleşmesi beklenen transferin önündeki engel, Dortmund’un Aubameyang’ın yerine bir santrafor oyuncusu aramasıydı. Dortmund aradağı forveti Chelsea’de buldu. Takımında yeteri kadar süre bulamayan Michy Batshuayi’yi renklerine bağlamak için prensipte anlaşan Dortmund, böylelikle Aubameyang transferinin önünü açtı.

Aubameyang transferinin gerçekleşmesi için bu da yeterli değildi. Çünkü bu sefer Chelsea için bir forvet ihtiyacı doğdu. Chelsea forvet transferi için Arsenal’in golcüsü Olivier Giroud’un peşine düştü. İki kulübün anlaşması ve bugün içerisinde transferi açıklaması bekleniyor. Böylelikle, Dortmund oyuncusu Aubameyang Arsenal’e, Arsenal oyuncusu Giroud Chelsea’ye , Chelsea oyuncusu Batshuayi ise Dortmund’a transfer oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.