Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore’deki 2018 Kış Olimpiyatları’nda bir ilk: 5G yayın

2018 Kış Olimpiyatları Güney Kore’nin PyeongChang kentinde düzenlenecek. Bu yılki olimpiyatların en yenilikçi spor etkinliği olacağı iddiasında olan telekomünikasyon sponsorları, olimpiyatlara teknolojik anlamda yenilikler getirmenin peşindeler. Özellikle genç jenerasyona yeni bir deneyim sunmak isteyen organizasyon komitesinin gerçekleştirmeyi planladığı projeleri derledik:

Telekomünikasyon sponsorları, olimpiyatlar boyunca ultra-hızlı 5G yayın teknolojine sahip bir sistem kullanacak. Bu özelliğiyle mevcut bant genişliğinde yeni bir atılım da gerçekleşmiş olacak ve bu durum dünyada bir ilk olacak.

kayak-20012015

Aynı zamanda, özellikle kayakla atlama branşı için Intel firmasının farklı pozisyonlara kurduğu kameralar, havada süzülen sporcuları pek çok farklı açıdan çekecek ve izleyenlere yepyeni bir deneyim sunacak. Ayrıca VR gözlükler ile de bu etkinlik takip edilebilecek. Daha önce VR gözlükler ile takip edilen spor organizasyonları izlemiştik ancak VR gözlüğe uygun kameralar genellikle sınırlıydı. Organizasyon bu sefer kamera sayısını radikal bir şekilde artırma niyetinde.

Bir başka önemli gelişme ise organizasyonun 8K çözünürlüğünde çekim yapılabilecek altyapıya sahip olması. Hâli hazırda Japon NHK firması dışında 8K formatında canlı yayına geçmiş bir mecra yok. Dolayısıyla bir spor etkinliğinin 8K formatında yayına çıkacak olması, spor yayıncılığını önemli ölçüde değiştirecek bir adım olarak görülüyor.

PyeongChang; popülaritesinin artması, yeni ve genç izleyiciye ulaşması istenen kış sporları için bir milat olabilir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.