Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polonya’da tartışmalara neden olan Holokost kanun teklifi Senato’da kabul edildi

Polonya Senatosu, Nazi Soykırımında Polonya ulusunu suçlayanların cezalandırılmasını öngören tartışmalı bir yasayı onayladı.

57 senatör tarafından desteklenen ve 23 meclis üyesinin karşı olduğu teklif, Polonya’daki Nazi kamplarının “Polonya Ölüm Kampları” olarak tanımlanmasını da yasaklıyor. Yasaya uymayanların para cezası veya üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği açıklandı.

Poland (1)
Polonya Adalet Başkan Yardımcısı Marcin Warchol konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu yasa ile tarihi araştırmalar hiçbir şekilde tehdit altında değil. Polonya tarihinin en karanlık ve utanç verici kısımları dahil, bunları konuşmak ve analiz etmek yasaklanmayacak”.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ise, “Bu kavramın yanlış anlaşılmaya yol açabileceği, rencide edici olabileceği” belirtildi.

Bu kanun teklifi İsrail’in şiddetli tepkisine neden oldu ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, tarihin değiştirilemeyeceğini ve Holokost’un inkar edilmemesi gerektiğini söyledi.

71764

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.