Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Natalie Wood’un 1981’deki ölümüyle ilgili soruşturmada dikkatler eşi Robert Wagner’de yoğunlaşıyor

Natalie Wood’un 1981’deki ölümüyle ilgili soruşturmada dikkatler eşi Robert Wagner’de yoğunlaşıyor

Rus asıllı ABD’li film yıldızı Natalie Wood’un 1981’deki şaibeli ölümünü soruşturan Amerikan polisi, eşi Robert Wagner’ın “şüpheli kişi” konumunda olduğunu açıkladı. Los Angeles’taki cinayet masası dedektifleri, Güney Kaliforniya sahili açıklarında kaybolmadan önce Nathalie Wood’u gören son kişinin Wagner olduğuna dikkat çekiyor.  

Natalie Wood’un cansız bedeni, eşi Robert Wagner, aktör Christopher Walken ve teknenin kaptanı ile birlikte çıktığı bir yat gezisinin ertesi günü, 29 Kasım 1981’de Santa Catalina Adası kıyısında bulunmuştu.

Öldüğünde 43 yaşında olan Wood’un çocukluktan beri boğulma fobisi olduğu söyleniyordu.

Wood’un ailesinin talebi üzerine 2011 yılında Wood’un ölümüyle ilgili yeniden soruşturma açılmış ve Los Angeles Adli Tıp Kurumu 2012’de elde edilen yeni deliller ışığında Wood’un ölüm nedenini “kaza” yerine “boğulma ve belirlenemeyen diğer nedenler” olarak değiştirmişti.

Wagner susuyor

Polis 87 yaşındaki Wagner’i şu aşamada cinayet zanlısı olarak nitelendirmiyor. “Şüpheli kişi” tanımlaması soruşturmayı yürüten kişilere yardımcı olacak bilgilere sahip kişiler için kullanılıyor.

CBS televizyonuna konuyla ilgili açıklama yapan Los Angeles polis müdürü John Corina 6 yılı aşkın süredir devam eden soruşturmada dikkatlerinin giderek daha fazla Wagner’e yoğunlaştığını söyledi: “Robert Wagner’in, Natalie Wood kaybolmadan önce onunla birlikte olan son kişi olduğunu biliyoruz ve Wagner, diğer tüm görgü tanıklarının söylediklerinden farklı konuşuyor.”

Wagner son gelişmeler ile ilgili olarak bir açıklama yapmazken, otobiyografisinde ölümü öncesi Natalie Wood ile tartıştığını kabul etmişti. Wagner’in soruşturmanın yeniden açıldığı 2011’den bu yana da polise görüş bildirmediği belirtiliyor.

wood

Çocuk yıldız olarak başlamıştı

20 Temmuz 1938 doğumlu Natalie Wood çocuk yıldız olarak ünlenmeye başlamış, 1955 yılında James Dean ile başrolünün paylaştığı Asi Gençlik filminden sonra da dünya çapında üne kavuşmuştu. Batı Yakası’nın Hikayesi gibi dünya klasikleri arasına giren filmlerde de oynayan Wood’un üç Akademi ödülü adaylığı vardı.

Wood’un kendisi gibi oyuncu olan ablası Lana Wood, 2011’de soruşturma yeniden açıldıktan sonra verdiği mülakatlarda, üzerinde gecelik, ayağında çoraplarla cesedi bulunan kızkardeşinin yüzme bilmediğini söyleyerek, eşi Robert Wagner’in ünlü yıldızı ölüme terk ettiğini ileri sürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.