Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sosyal medya gözaltıları devam ediyor

Afrin harekâtıyla ilgili sosyal paylaşımları gerekçe gösterilerek yapılan gözaltılara bugün yenileri eklendi. Ankara başta olmak üzere İstanbul ve Eskişehir’de yapılan operasyonlarda an itibariyle 10 kişi gözaltına alındı. Ankara’daki operasyonlarda gözaltına alınan kişiler Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılanlar arasında, Cumhuriyet davasından tutuklular için her Perşembe İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen Adalet Nöbeti’nin yürütücülerinden avukat Kemal Aytaç da var.

29 Ocak’ta İçişleri Bakanlığı, Afrin harekatı ile ilgili sosyal medyadan ‘terör propagandası’ yaptıkları iddiasıyla 311 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Bakanlığın web sitesinde 311 kişinin yanı sıra 208 kişi için de yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.