Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin Halk Cumhuriyeti Kripto-para alım satımı yapan yabancı sitelere erişimi de engelliyor

 

Daha önce, Çin Halk Cumhuriyeti’nde üretilen kripto paralara ve kripto para ticareti yapan borsalara yaptırım uygulayan  hükümet, şimdi de yabancı kripto para borsalarına yaptırım uygulama kararı verdi. Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın resmi yayın organı Financial News’de yer alan rapora göre, kripto para ticareti ve ICO (initial coin offerings- ilk dijital para arzı)’lar de dahil olmak üzere, Çin menşeli ve yabancı sitelerin hepsi engellenecek.

 Ancak yerel kripto-para borsalarının kapanması, ülke içinde yapılan ticareti engellemedi. Çin Halk Bankası’nın öngördüğü finansal riskler bağlamında ise, kara para aklama, ülkeye kaçak para girişi ve çıkışı, dolandırıcılık ve piramit sistemi gibi etkenler bulunuyor.

Bir süredir Çin’de yaşanan kripto-para çılgınlığı karşısında, hükümet sert duruşunu sürdürmek istiyor. Yatırımcılar ve spekülatörler arasında doğan çekişme neticesinde, kripto-para borsalarında yaşanan bir takım dolandırıcılık olayları, hükümeti bu önlemleri almaya yönelttiği belirtiliyor.

South China Morning Post’un haberine göre Çin, ICO (ilk dijital para arzı) olarak adlandırılan altcoin üretimlerinde ve yatırımlarında öncü bir ülke olarak biliniyor. 10milyar dolarlık bir ICO birikimi olan Çin’in borsalardan çekilmesi sonucunda, dünya kripto-para borsalarında ciddi sarsılmalar yaşanabilir.  Çin Eylül ayında, ülkedeki bankalara kripto para finansmanı yapmamaları konusunda uyarmıştı. Ancak kripto paraların özelliği olarak, işlemler bireysel olarak gerçekleştiriliyor. Bu da önlemlerin daha geniş düzeyde alınması anlamana geliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.