Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teksas’lı babanın affettiği, ailesinin kimliği belirsiz katili kendi oğlu çıktı

Washington Post gazetesinin haberine göre, Amerika’nın Teksas eyaletinde yaşayan, evli ve iki çocuk babası Kent Whitaker’ın hayatı 2003 senesinin aralık ayında tepetaklak oldu. Ailesi ile beraber yediği akşam yemeği sonrasında eve dönen Whitaker, evde kendilerini bekleyen silahlı saldırganın açtığı ateş sonucunda 28 yıllık eşini ve 17 yaşındaki oğlunu kaybetti. Kent Whitaker ve 19 yaşındaki, üniversite öğrencisi, oğlu ise saldırıdan yaralı olarak kurtuldular.

Olay sonrasında kimliği belirsiz saldırgana büyük öfke duyan acılı baba, Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada “o dönemlerde tek düşüncem, saldırgana acı çektirmekti” dedi. Ancak intikam, inançlı bir kişiliğe sahip olan, Whitaker’ın yürümek istemediği karanlık bir yoldu. Acılı baba çareyi katili, kim olursa olsun, affetmekte buldu. “Bu kararı aldıktan sonra içimi bir sıcaklık kapladı” diyen Whitaker, “bu karar, içimde yanan ateşi söndürdü” diyor. Ancak acılı baba, affettiği katilin oğlu Thomas “Bart” Whitaker olduğunu bilmiyordu.

Habere göre, saldırının yaşandığı gece, Whitaker ailesi, Bart’ın mezuniyetini kutlamak için yemeğe çıkmıştı. Ancak soruşturmayı yürüten polisler, Bart’ın mezun olmadığı gibi herhangi bir programa da kayıtlı olmadığını tespit etti. Polis, Bart ile ilgili şüpheleri Kent Whitaker ile paylaşmasına karşın, Whitaker, oğlunun uzun süre suçlamaları reddettiğini belirterek, “kime inanmam gerektiğini bilmiyordum” diyor.

Ancak Bart’ın eski oda arkadaşlarının saldırıyı itiraf etmesi sonucunda, Bart’ın saldırıyı, arkadaşları Christopher Brashear ve Steven Champagne ile beraber planladığını ortaya çıktı. Bart bu cinayetleri işleme sebebini “onlardan, hayatta olmamdan dolayı intikam almak istedim” diyerek açıklıyor.

Bart’ın saldırı sırasında, dikkat çekmemek için kolundan yaralandığı belirtiliyor. Bart, “Ailemin istediği ve sevdiğini düşündüğü kişi olabilmem için, olduğumdan daha iyi olmam gerekiyordu. Ne zaman başarısız olsam, kendimi başarısız hissediyordum” diyor Arkadaşları ile hazırladıkları cinayet planını ise bir “oyun” gibi gören Bart, cinayet öncesinde önce hangi arkadaşının geri çekileceğini görmeyi beklediğini, ancak kimsenin geri çekilmediğini belirtiyor.

Kent Whitaker ise “sanırım, bizim sevdiğimiz kişinin gerçekte var olmadığını düşünüyordu” diyor. Kent Whitaker, bütün çabalarına karşın Bart’ın ölüm cezasının önüne geçemedi. Mahkumiyeti kesinleşen Thomas “Bart” Whitaker ise cezanın infazını bekliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.