Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağlı bulundukları medya grubuna yönelik iddiaları haberleştiren Newsweek çalışanları işten çıkarıldı

Amerikan haber dergisi Newsweek’te çalışan iki editör ve bir muhabir, derginin bağlı olduğu medya grubuna yapılan savcılık baskınını haberleştirdikleri gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşten çıkarılanlar arasında derginin genel yayın yönetmeni Bon Roe ve haber müdürü Kenneth Li de bulunuyor. Habere katkıda bulunan fakat henüz işten çıkarılmayan iki muhabirin akıbeti ise belirsiz. Bilgisayarları ve e-mail hesapları kilitlenen muhabirler, işten çıkarılmalarının an meselesi olduğunu düşünüyor.

Savcılığın Newsweek Medya Grup’a 18 Ocak’ta yaptığı baskın sonucunda bir grup muhabir, editörlerce iddiaları araştırmak üzere görevlendirilmişti. Haber departmanındaki bir çalışanın ifadesine göre, muhabirlerin yaptığı haber editörlerin kontrolünden geçtikten sonra yayımlandı. Başlarda muhabirleri koruyan derginin içerikten sorumlu yöneticisi Dayan Candappa’nın cinsel taciz iddiaları sonucu izne ayrılmasıyla üç gazetecinin işten çıkarıldığı resmen duyuruldu.

Newsweek’in halkla ilişkiler departmanı işten çıkarmalarla yorum yapmayı reddederken, derginin tanınan yazarlarından Matthew Cooper, işten çıkarmaları protesto etmek amacıyla istifa ettiğini duyurdu.

2013’te IBT Media Grup tarafından satın alınan Newsweek dergisi uzun süredir mali zorluklar içerisinde. Geçtiğimiz yıllarda kitlesel işten çıkarmalar yapmak durumunda kalan firma, Ocak ayının başından beri savcılığın mali soruşturması altında.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.