Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi dışarıdan almayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de AKP grup toplantısında “ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi, acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız” dedi. Erdoğan ayrıca Afrin Harekatı üzerine görüşlerini açıklayan ve merkez konseyi üyeleri gözaltına alınan ve bırakılan TTB’nin başındaki Türk ifadesinin çıkarılması gerektiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup konuşmasında geçen Çarşamba günü yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı’nda aldıkları bir kararı duyurdu. Erdoğan, “ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi, acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak, ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında Afrin Operasyonu da önemli yer tuttu. Erdoğan’ın hedefinde yine ABD vardı:

“Bizim sorunumuz güneyimizdeki bir kısım Kürtlerle değildir tamamıyla terör örgütleriyledir. Bu PYD’dir YPG’dir DEAŞ’tır PKK’dır. Amerika DEAŞ’ı temizledik diyor niye hala buradasın? 5 bin TIR silah gönderiyorsun. Kuzey Suriye’de bunların ne işi var? DEAŞ’la mücadele için gönderiyoruz diyorsan buna da karnımız tok. Kendilerine söylediğim için bu konuda rahatım çok açık net bir şey var o zaman sizin Türkiye’ye İran’a yönelik hesabınız var veya olmaz ya Rusya’ya yönelik hesabınız var. Biz yerimizde dimdik duruyoruz.”

Erdoğan, Afrin Harekatı’nın başlamasının ardından bir bildiri ile barış mesajı veren TTB’yi de eleştirdi. Erdoğan, TTB’deki Türk ifadesinin kaldırılması gerektiğini söyledi. Erdoğan’ın sözleri şöyleydi:

“Bir defa onun (Türk Tabipler Birliği) başındaki ‘Türk’ ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Tükiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.