Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Facebook ve Google çalışanlarından güvenli internet için kampanya

Eski Facebook ve Google çalışanlarının dahil olduğu, İnsanı Teknoloji Merkezi (The Center for Humane Technology) ve özellikle çocuklar için güvenli internet çalışmaları yürüten Sağduyu (Common Sense) sivil toplum örgütleri “The Truth About Tech” adında bir kampanya başlattılar.

Çocukların hedeflendiği kampanyada, sosyal medya ve internet bağımlılığı ve aşırı internet kullanımının getirebileceği depresyon gibi sorunlarla baş etmek için eğitimler yapılacak ve hazırlanan kitapçıklar dağıtılacak. Bütçesi 50 milyon dolar olan kampanyada amaç internetin ve sosyal medyanın çocuklar üzerindeki etkilerine dair bir rapor hazırlanması ve bot hesapların engellenmesi.

The Truth About Tech projesi ekibi Teknoloji Merkezi, Google’ın eski etik danışmanı Tristan Harris, eski Facebook operasyon müdürü Sandy Parakilas, Apple ve Google’a iletişim yöneticiliği yapmış olan Dave Morin, Facebook’un “Like” butonunu geliştiren  Justin Rosenstein ve, Facebook’un ilk yatırımcılarından Roger McNamee gibi isimlerden oluşuyor.

İnsani Teknoloji Merkezi’nin (The Center for Humane Technology) sitesinde yayınlanan raporda “Toplumumuz teknoloji tarafından alıkonuluyor. Dikkatimizi çekmek için başlayan yarış artık toplumumuzun direklerini aşındırıyor; akıl sağlığı, sosyal ilişkiler, demokrasi ve çocuklarımız.” başlığı öne çıkıyor. raporda, sosyal medya ve internet ürünleri (Facebook, Sanpchat, Instagram vb.) “doğal ürünler” değiller, bunlar sistemin, bağımlılık yaratması için icat edilmiş ürünler olduğu söyleniyor.

İş adamı ve yatırımcı George Soros, Ocak ayında Dünya Ekonomik Forumunun düzenlediği Davos Zirvesinde yaptığı konuşmada, “Facebook ve Google gelmiş geçmiş en büyük tekeller ve yenilikçi girişimlere engel oluyorlar” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.