Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erol Önderoğlu’na ifade özgürlüğü ödülü

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Hollanda Merkezli Roosevelt Vakfı tarafından 2018 “İfade Özgürlüğü Ödülü”ne layık görüldü. Medyascope TV’ye konuşan Önderoğlu, Bu tür ödüllerin bireysel olarak anlamının büyük olduğunu, çünkü uzun soluklu çalışmaların görünmesi, takdir edilmesi anlamını taşıdığını söyledi.  Önderoğlu, bu ödülünün Türkiye’de demokrasi için mücadele edenlerin, medya çoğulculuğu için direnenlerin çabalarının görülmesi için önemli bir vesile olmasını dilediğini ifade etti. Mayıs ayında düzenlenecek törenle ödülünü alacak olan Önderoğlu, “Umuyorum ki bu ödül, Türkiye’deki bu geriye gidişin anlaşılması tutuklu gazetecilerin tahliyesi için bir duyarlılığa vesile olur. dedi.

Özgür Gündem gazetesinin Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılması gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Önderoğlu, 20 Haziran 2016’da tutuklanmış, 30 Haziran’da tahliye edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.