Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Filipinler Devlet Başkanı, kaçak lüks araçları dozerle ezdirdi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin konuşmalarından birinde hükümetin en yozlaşmış kurumu olarak nitelendirdiği Gümrük Bürosu’nun 116. yıldönümü kutlamalarında, devlet başkanının talimatıyla 1.2 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen Porsche, Mercedes, Jaguar ve Corvette markalarından yaklaşık 30 araç yan yana dizilip dozerle ezildi.

Philstar Global’de yer alan habere göre, Duterte, arabaları kaçakçılara göz dağı vermek ve araçları açık artırmalarda daha ucuz fiyatlara alan kaçakçılar ve organize suç örgütleri mensuplarının bu işi yapmasını engellemek amacıyla ezdirdiğini söyledi. Bir sorumluluk durumunda zararı kendisinin karşılayacağını sözlerine ekleyen Filipinler Devlet Başkanı, Gümrük Bürosu’nun vergi toplama konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Duterte, Gümrük Bürosu’na bu geliştirme programı ile ilgili gerekli fonun hükümet tarafından sağlanacağını ifade etti.

Duterte, ezilen araçların çelik alıcılarına verileceği ve onlardan oyuncak yapılabileceğini söyledi.

Filipinler hükümeti geçen yıl da 2.5 milyon dolar değerinden fazla sigarayı vergide sahtecilik sebebiyle imha etmişti. Duterte, ayrıca göreve geldiği 2016 yılından beri uyuşturucu kaçakçılığı konusunda da zaman zaman tartışma yaratan bir mücadele yürütmekte.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.