Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okullardaki FATİH projesine ilişkin MEB: “Tablet olmadı, bilgisayar vereceğiz”

Fırsatları Arttırma ve Teknoloji İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi’nin kapsamı ihtiyaçları karşılayamadığı gerekçesiyle değişiyor. “Eğitimde devrim” sloganıyla duyurulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “yeni bir çağ açıyoruz” sözleriyle başlatılan projenin uygulamasında, milyarlarca liralık harcama, 58 ihale ve 110 doğrudan alım sonrasında dağıtılan 1 milyon 437 bin tabletin ardından değişikliğe gidiliyor.

FATİH projesine eski Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu döneminde, 2010 yılında, Ulaştırma Bakanlığı ile imzalanan protokolle ilk adım atılmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Ozan Çepni’nin haberine göre FATİH Projesi, harcanan uzun yıllar ve milyarlarca liranın ardından hedefleri tutturamadı. “Her çocuğa bir tablet” sloganıyla başlayan proje, hedefinde yüzde 20’ye ulaşamadan değiştirilmek zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, değişikliği ‘Kodlama derslerinin uygulamalı işlenebilmesini teminen öğrencilerimize tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtmayı planlıyoruz’ sözleriyle duyurdu.

‘’Klavyeli bilgisayar vererek eğitimdeki sorunları çözmek mümkün değil’’

Doğu Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Enstitüsü Müdürü Profesör Doktor Muhammet Yaşar Özden ile FATİH Projesi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Materyal, metod ve müfredat değiştirerek eğitimde devrim yapamayacağımızı belirten Özden, insanlarla ilgili birşeyleri değiştirmemiz gerektiğini vurguladı. Özden, geldiğimiz noktada bu projeye harcadığımız paraya ve zamana değmediğini zamanın bize gösterdiğini belirtti.Bakanlığın, öğrencilere klavyeli bilgisayar dağıtma kararı ile, önümüzdeki yıl ilk olarak 2 milyon 700 bin bilgisayarın 5. ve 9. sınıf öğrencilerine dağıtılması bekleniyor.

Muhammet Yaşar Özden ile yaptığımız söyleşiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bakanlığın, öğrencilere klavyeli bilgisayar dağıtma kararı ile, önümüzdeki yıl ilk olarak 2 milyon 700 bin bilgisayarı 5. ve 9. sınıf öğrencilerine dağıtımı bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.