Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Super Bowl’un galibi Philadelphia Eagles’ın 3 oyuncusu geleneksel Beyaz Saray kutlamasına gitmeyi reddediyor

Bu yıl Super Bowl’u kazanan Philadelphia Eagles’dan Malcolm Jenkins, Chris Long ve Torrey Smith, Trump’ın davetini geri çevirdi. Super Bowl şampiyonlarının Beyaz Saray ziyareti bir zorunluluk olmamakla beraber yıllardır süren bir gelenek.

 

Oyunculardan Malcolm Jenkins takımın zaferinin hemen ardından CNN’e konuştu “kişisel olarak davete katılmayı düşünmüyorum. Sene boyunca mesajım açıktı. Ben adalet sisteminde değişimler görmek istiyorum. Düşük gelirli kesimde ekonomi ve eğitim alanında ilerleme için bastırmalıyız.”

 

Chris Long ise Super Bowl öncesi  ‘Pardon My Take‘ isimli podcast yayınında şampiyon oldukları takdirde, Trump’ın davetine katılmayacağını açıklamıştı.

Üçlünün arkasından diğer takım arkadaşlarının gelip gelmeyeceği belirsiz. Amerikan Futbol Ligi’nde, ırkçılığa karşı sporcu eylemleri, iki sene önce Kaepernick ırklar arası eşitsizliği protesto etmek için ulusal marş sırasında ayağa kalkmayı reddetmesiyle başlamış, ABD Başkanı Trump buna küfürle cevap vermişti. Trump’ın bu hareketi spor dünyasının tepkisini çekmiş ve ABD Başkanı geri adım atmıştı.  

NFL, oyuncularının %65 siyahi olmasına karşın, sosyal ve politik duruşlar almalarıyla ilgili rahat değildi. Ancak tüm bir NFL takımının Beyaz Saray ziyaretini es geçmesinin Trump’ın ırkçı söylemleri karşısında sağlam bir duruş olacağı kesin. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.