Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da yeni hükümet için bakanlık dağılımı belli oldu

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in başında olduğu Hristiyan Demokratlar ile Sosyal Demokratlar arasında haftalardır süren görüşmeler sonuçlandı. Hükümet kurma konusunda anlaşmaya varan CDU ve SPD, kilit bakanlıkları paylaştı.

epa05759362 (FILE) - A file picture dated 23 October 2014 shows German Chancellor Angela Merkel (R) and the President of the European Parliament, Martin Schulz (L) talk prior to the start of the EU Summit at the EU Council headquaters in Brussels, Belgium. Schulz on 29 January 2017 was officially nominated by the Social Democrats (SPD) party chair as SPD's as top candidate to take on Chancellor Merkel in German general elections in September 2017. He is scheduled to be elected as party chairman during a extraordinary party confention in March. EPA/OLIVIER HOSLET

Alman basınında yer alan haberlere göre, Merkel önderliğindeki Hıristiyan Demokrat Birlik, içişleri, savunma ve ekonomi bakanlıklarını alırken; Martin Schulz liderliğindeki Sosyal Demokrat Parti dışişleri, maliye ve çalışma bakanlıklarını aldı. Schulz, dışişleri bakanlığına getirildi.

25 Eylül’de yapılan genel seçimleri CDU/CSU’dan oluşan Hıristiyan Demokrat ittifak kazanmış ancak tek başına iktidar olamamıştı. Bakanlık dağılımıyla ilgili anlaşmazlığın aşılamaması, koalisyon hükümetinin kurulmasının önündeki en büyük engel olarak görülmüştü. Aylar süren görüşmelerin ardından hükümetin 1 Nisan’daki Paskalya tatiline kadar kurulması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.