Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reuters: Rejim güçleri Deyrizor’da SDG karargâhına saldırdı, Koalisyon güçleri cevap verince rejime bağlı 100’den fazla asker öldü

Reuters’in haberine göre, Suriye’de Esad’a bağlı rejim güçleri bünyesindeki 100’den fazla asker, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerince öldürüldü. Koalisyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, rejim güçleri ABD desteğindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG)’nin Deyrizor karargâhına saldırı girişiminde bulundu.

Reuters’e konuşan yetkili, engellenen saldırının oldukça büyük çaplı olduğunu ve rejim güçleri bünyesindeki 500 askerin saldırıya katıldığını bildirdi.

Koalisyon yetkilileri, çatışmada Eylül 2017’de IŞİD’ten alınan bölgede bulunan karargâhtaki herhangi bir Amerikan askerinin yara almadığı ve SDG bünyesindeki bir askerin ise yaralandığı bilgisini paylaştı. Rejim güçlerinin, petrol yönünden zenginliği sebebiyle IŞİD’in önemli gelir kaynaklarından birini oluşturan bölgeyi bir süredir ele geçirme hazırlığında olduğu da aynı açıklamada yer aldı.

Esad rejimi ise saldırıyı doğruladı. Suriye Devlet Televizyonu’ndan yapılan açıklamada ABD öncülüğündeki koalisyonun Fırat Nehri’nin doğusundaki Suriye hükümet güçlerini vurduğu ve bunun “teröre destek girişimi” olduğu belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.