Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara,İzmir, Diyarbakır ve Kocaeli’nde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) içerisinde yer alan parti ve sivil toplum kuruluşunun üyeleri gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında HDK Eş Sözcüsü ve halk sağlığı profesörü Onur Hamzaoğlu var. Prof. Onur Hamzoğlu, 2011 yılında Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yapılan araştırmada anne sütünde ağır metaller bulunduğunu kamuoyuyla paylaşmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı. Hamzaoğlu, geçtiğimiz yıl çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilmişti.

Hamzaoğlu’nun yanı sıra Sosyalist Dayanışma Platformu Eşsözcüsü Kezban Konukçu, Sol Yeşil Parti Eş Başkanları Naci Sönmez ve Eylem Tuncaeli ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkan Vekili Fadime Çelebi ve Halkların Demokratik Partisi Parti Meclisi üyesi Orhan Çelebi’nin de bu sabah gözaltına alındığı duyuruldu.

Kocaeli’nde ise aralarında il eş başkanın da bulunduğu HDP üye ve yöneticisi olan 21 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı’na göre, soruşturma ve gözaltıların nedeni “Afrin Harekatı’nı protesto bahanesiyle halkı sokağa dökme ve çatışma çıkartmaya çalışma” iddiası.

HDP’nin bu hafta sonu 3. Olağan Kongresi yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.