Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Afrika’daki ilk topraksız tarım Nijerya’da yapılıyor

 

Nijerya’nın başkenti Abuja’da, taşıma konteynırlarının içinde topraksız tarım yapılmaya başlandı.

Genç girişimci Angel Adelaja tarafından başlatılan projede genellikle genç kadınlar çalışıyor ve toprak yerine hidroponikler yani mineralle zenginleştirilmiş su kullanılarak salata yetiştiriliyor, böylece Nijerya’da normal şartlarda yetiştirilemeyen ürünler tüm yıl boyunca üretilebiliyor. Yetiştirilen salata malzemesi ülkede lüks gıda sayılsa da ithal ürünlerden daha ucuz. Üstelik topraksız tarım yöntemleri ile zehirli kimyasallar ve gübrelerin kullanımına gerek kalmıyor, ürünler ihtiyaç duydukları mineral ve tuzları direkt sıvıdan alıyorlar.

Girişimci Adelaja’ya göre eğer Nijerya’da tarımla uğraşanların yaş ortalamasının 60 ve üzeri olması bir sorunu işaret ediyor ve genç girşimci tarımı ilgi çekici bir iş haline getirmek için çalışıyor.

Topraksız tarım ile uğraşanlar, Nijerya’da sık sık yaşanan elektrik ve su kesintileri gibi zorluklarla karşılaşsalar da gelecekten umutlu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.