Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Picasso müzesi daha önce görülmemiş eserlerle açılıyor

Picasso’nun son evliliğinden olan üvey kızı Catherine Hutin-Blay yeni bir müze açacağını duyurdu. Annesi Jacqueline Roque’tan miras kalan 2.000 parçalık Picasso koleksiyonunda ünlü İspanyol ressamın hiç gün yüzüne çıkmamış eserleri de var.

Çoğu 1952 – 1973 yıllarına, yani Picasso ile Roque’un 11 yıllık evlilik dönemine ait olan eserler arasında 1000 den fazla tablo, çizimler, fotoğraflar, boyanmış tabaklar, seramik ve heykeller var.

Fransa’nın Güneyinde Picasso ve Roque’un birlikte gömülü oldukları mezarlığın yakınındaki eski bir manastır eserlerin sergilenmesi için galeriye dönüştürülecek. Çoğu eserin daha önce görülmemiş olmasının yanı sıra müze, Paris, Barcelona, Antibes ve Malaga müzelerindekinin hepsinden daha kapsamlı bir koleksiyonu ağırlayacak.

Şimdi 70 yaşında olan Hutin-Blay geçen sene projenin doğumuyla ilgili La Provence’a konuşmuştu “Para kazanmak değil, miras aldıklarımı paylaşmak istiyorum”

Müzede aynı zamanda çömlekçilik ve oymacılık atölyeleri ve 200 kişilik bir oditoryum yer alacak.

Hutin-Blay’in annesi ve Picasso’ya adadığı Museé Jacqueline et Pablo Piccasso’nun 2021 de açılması bekleniyor.

Picasso2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.