Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasal iktisatçı Doç. Nuray Ergüneş hayatını kaybetti

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Nuray Ergüneş vefat etti. Uzun süredir kanser tedavisi gören Ergüneş, Barış İçin Akademisyenler girişiminin “Bu suça ortak olmayacağız” adlı metninin imzacılarındandı. İmzacı diğer akademisyenlerle birlikte hakkında “terör propagandası yapmak” suçlamasıyla dava açılan Ergüneş, Aralık ayındaki duruşmasına hastalığının ilerlemesi sebebiyle katılamamıştı.

İstanbul Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki görevinin yanı sıra Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde de görev yapan Ergüneş, kalkınma iktisadı, iktisadi büyüme, kadın araştırmaları ve feminist iktisat alanlarında çalışıyordu. Ergüneş aynı zamanda Kadınsız Kentler: Toplumsal Cinsiyet Açısından Belediyelerin Politika ve Bütçeleri adlı kitabın yazarlarından.

Doç. Nuray Ergüneş için İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde bugün saat 14.00’da bir tören düzenlenecek.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.