Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK ile meslekten atılan öğretmen ile iki çocuk yurtdışına kaçarken Meriç Nehri’nde boğuldu

Edirne’de Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a gitmek isteyen bir bot alabora oldu. Nehirde ekiplerin yaptığı aramalarda 2 çocuk ile üzerinden Ayşe (Söyler) Abdurrezzak (37) adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan kadının cesetlerine ulaşıldı.

meric

Cesedine ulaşılan Ayşe Abdurezzak, Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olup öğretmen olduğu öğrenildi. 2005’te yine kendisi gibi öğretmen Uğur Abdurrezzak ile evlenen Ayşe Abdurezzak 8 Şubat 2017 tarihindeki KHK ile eşiyle birlikte meslekten atıldı.
Edirne ile Yunanistan arasındaki sınırı oluşturan Meriç Nehri üzerinden karşıya geçmek isteyenlerin içinde olduğu bot Salı sabahı saat 5 sıralarında alabora oldu.

Ekran-Resmi-2018-02-13-17.58.43

Bottan gelen çığlıkları fark eden askerlerin haber vermesi üzerine Edirne AFAD ekipleri üzerinde Ayşe Abdurrezzak adlı kimlik taşıyan kadının cesedine ulaştı. Kadının botta bulunan çantasından çocukları 3 yaşındaki Halil Münir ve 11 yaşındaki Abdülkadir Enes’e ait kimlikler bulundu.

Arama ekipleri daha sonra iki çocuğun cesedine ulaştı. Bulunan çocuk cesetleri kimlikleri belirlenmek üzere adli tıp morguna kaldırıldı. Jandarma ekipleri aynı botta olduğu tahmin edilen Uğur Abdurrezzak’ın da bulunduğu diğer kayıpları arama çalışmalarını sürüyor.

 

 

.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.