Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Florida’da 19 yaşındaki gençten liseye silahlı saldırı: 17 ölü

Florida’da bir lisede, okuldan atılmış 19 yaşında bir genç okula silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 17 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletindeki Parkland şehrinde bulunan Marjory Stoneman Douglas Lisesinde gerçekleşen olayın zanlısı 19 yaşındaki Nicolas Cruz, olayın hemen ardından yaralı halde yakalandı. Nicolas Cruz bir süre önce okuldan disiplin suçları yüzünden atılmıştı.

Saldırının gerçekleştiği anlarda, okulda düzenlenen sivil savunma tatbikatı yüzünden bir çok öğrenci silah seslerini tatbikatın parçası sandığını belirtti. Kalabalığın üzerine otomatik silahla ateş açan Nicolas Cruz’dan kaçmayı başaranlar, sınıflara ve tuvaletlere saklandı. Yaralanmış bir halde yakalanana kadar 1,5 saat boyunca eylemini sürdüren Nicolas Cruz’un ise okula çok sayıda mermi ve piyade tüfeği M-15 ile geldiği biliniyor. M-15 otomatik tüfeğin ABD’de gerçekleşen bu tür katliamlarda en çok kullanılan silah olduğu biliniyor.

Lise son sınıftan disiplin cezası ile atılan Nicolas Cruz’un ise okula daha önce silah getirdiği ve öğrencilere zorbalık gösterdiği biliniyor.

Yaşanan olay Amerika Birleşik Devletleri’nde 2018’in ocak ayından beri gerçekleşen 18. ölümcül saldırı olarak tarihe geçti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.