Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye Gözlemevi: Deyrizor’da yine Rus paralı askerler öldü

Suriye’de rejim saflarında savaşan 200 Rus paralı askerin ABD hava saldırılarında öldüğü iddiasından sonra, dün de aynı özel güvenlik şirketi için çalışan 15 Rus’un daha, bir silah deposunun havaya uçurulması sonucu öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi’nin haberine göre, patlama Deyrizor yakınlarında, Tabiye Cezire adlı yerleşimde bulunan bir cephanelikte meydana geldi. Gözlemevi’nden Rami Abdül Rahman AFP’ye verdiği demeçte, güvenlik şirketine bağlı paralı askerlerin, halen Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) denetimindeki petrol ve doğal gaz sahasına doğru ilerleyen Suriye rejimine bağlı milislere eşlik ettiğini belirtti. Habere göre; rejim birlikleri SDG’nin kullandığı silah deposunu ele geçirmek istiyordu, ancak buraya yerleştirilen bubi tuzağının patlaması sonucu 15’i Rus paralı asker, 8’i rejime bağlı el Bakır tugaylarına mensup en az 23 kişi hayatını kaybetti.

Geçen hafta, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin, yine yakın bir bölgede SDG’ye ait bir üssü ele geçirmek isteyen rejim yanlısı güçlere düzenlediği saldırıda yüzlerce Rus paralı askerin öldüğü ileri sürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.