Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

FETÖ kapsamında tutuklanan Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Silivri’deki duruşmada Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak , Mehmet Altan, Fevzi Yazıcı, Yakup Şimşek ve Şükrü Tuğrul Özşengül’ün ifadelerini alan Mahkeme Başkanı son kararını verdi. Savcının da mütalaası doğrultusunda 6 tutuklu sanığa da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Nazlı Ilıcak, “Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’nin içtihatları benim masumiyetimin temelini oluşturmaktadır. Mehmet Altan’a yönelik iddialarla bana yönelik isnatlar örtüşmektedir. Dolayısıyla örnek karar verilmiştir. Kararınızın bu içtihat çevresinde verilmesini rica ediyorum.” derken Ahmet Altan “Ben yüzlerce kere yargılandım, askeri vesayet ve 28 Şubat sürecinde yargılandım. Hayatımda ilk defa yargılanırken anayasa suçu işleyen bir heyetle karşı karşıyayım. Hukuk dışı, yasa dışı, anayasa dışı eylemlerden ve bu yolculuktan vazgeçmek herkes için iyi olacaktır.” diye konuştu.

İddianamede tutuklu sanıklar Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak hakkında, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” ve “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyordu.

Anayasa Mahkemesi Şahin Alpay ile birlikte Mehmet Altan hakkında hak ihlali kararı vermiş ancak karar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bozulmuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.